dijous, 15 de desembre del 2016

Escoltar

Bon dia! L'Evangeli d'avui (Lc7,24-30) és continuació del d'ahir i continua, en versió de Lluc, explicant-nos el mateix que l'Evangeli de diumenge.

Jesús s'adreça a la gent apel·lant a la seva capacitat de ser coherents. Un no se'n va al desert perquè sí, només esperant trobar-hi algunes canyes. Clarament, tampoc cap luxe.

Si s'han mogut de cada seva per anar a veure un profeta i si l'han escoltat, el lògic és fer-li cas. És el que van fer els cobradors d'impostos (publicans), considerats pecadors comunment. Van reconèixer en Joan la veu de Déu i es van fer batejar. En canvi, els fariseus i els mestres de la Llei hi van anar però van menysprear la crida de Déu, menyspreant el qui l'anunciava.

Això passa moltes vegades. ¡Quantes persones menyspreen veritats importants només pel fet de ser expressades per persones que no poden veure o d'una ideologia política diferent o d'una altra religio o raça o sexe o classe social! ¡O perquè no van vestides i empolainades com consideren convenient! O perquè s'expressen en un llenguatge diferent del que voldrien (més aspre o planer o culte o... ).

Cada vegada que posem l'ull en el missatger per posar-hi pegues, gairebé segur que és perquè no ens interessa escoltar el missatge. Parem compte, no sigui que estiguem menyspreant el que la bondat de Déu vol per a nosaltres.

Avui, la lectura d'Isaïes ens esperona a fer espaiosa la tenda on vivim. Pensem quines coses ens impedeixen acollir els altres. Penseu en persones o situacions concretes i com ho podeu solucionar, i us servirà d'examen per a la Celebració del Perdó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada