dimarts, 3 de gener del 2017

Mireu!

Bon dia! L'Evangeli d'avui (Jn 1,29-34) comença anb unes paraules que sentim sempre a la Missa: Mireu l'Anyell de Déu!

Mirar és quelcom diferent de veure. Quan mirem de veritat ens adonem dels detalls, copsem novetats. Joan diu que ell no coneixia qui estava esperant. Va fer el que se li demanava, batejar. I estar atent a un signe.

Si estem atents, en poden trobar molts, de senyals, al nostre camí. N'hi ha que ens indiquen el que hem de fer, altres ens urgeixen a actuar, uns altres ens parlen de la proximitat de Déu... Cal estar oberts a veure i escoltar novetats.

Joan veu en Jesús la presència de Déu, el seu ésser Fill de Déu, i la seva missió com a Anyell.

La imatge de l'Anyell ens situa en un context pasqual: l'Evangeli de Joan anota la coincidència de la mort de Jesús amb l'hora que estan degollant els anyells per celebrar la Pasqua. Que sigui l'Anyell de Déu indica la validesa eterna del seu sacrifici, que trobem expressada també, d'una altra manera, a la carta de Sant Pau als Hebreus.

Seria un bon propòsit per aquest any, si us en falten!, mirar de trobar cada dia un senyal. Com si féssiu un joc de pistes.

I, com a gràcia especial, demanar una mirada neta per veure i agrair els senyals de la presència i l'acció de Déu en aquells que ens envolten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada