dissabte, 31 de desembre del 2016

Al principi...

Hola, avui amb retard per problemes a la xarxa!

Paradoxalment, el dia que acaba l'any llegim un Evangeli (Jn 1,1-18) que comença amb un "al principi".

Vivim entre dues maneres organitzacions temporals: La circular, que depèn dels cicles naturals repetits; i la lineal o històrica que avança tot i que té els seus propis cicles.

Encara podríem incorporar-ne un altre, el de la persona que es pren seriosament la seva vida interior i periòdicament realitza un procés de revisió i aprofundiment, una mena de circularitat que avança cap a l'interior. És el tipus de moviment que hauria de suscitar en nosaltres  la repetició dels cicles litúrgics.

En la vida i en la història, amb tots els seus propis moviments interns, l'acció de Déu és una i es va manifestant progressivament. Veure-la, acceptar-la, acollir-la són opcions personals.

L'Evangeli d'avui, més enllà de les anàlisis teològiques que se'n puguin fer, constitueix un preciós text literari, pràcticament poètic, que ens presenta sintèticament al Senyor i ens resumeix els grans temes que l'evangelista desenvoluparà després.

Jesús, Fill de Déu, la Paraula, la Llum i la Vida, que ve a il·luminar a tots i a fer-nos fills de Déu si l'acollim, per portar-nos a la seva plenitud.

Qui era en el principi, fora de la limitació del temps, ha acceptat la temporalitat quan ha assumit la corporalitat, per donar-nos un nou ésser, inserint-nos en una família nascuda de Déu, i una vida que dura per sempre. I aquest Déu, que ens pren com a fills, se'ns dóna a conèixer (=revela) a través de les paraules i obres de Jesús.

Avui, només llegir el text i assaborir-lo.

Espero que ja hagueu fet la vostra llista de benediccions rebudes

Bon final d'any! Bon inici d'any!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada