divendres, 9 de desembre del 2016

Excuses!

Bon divendres! Avui la lectura de l'Evangeli (Mt 11,16-19) us recomano que la inicieu des de més enrere, des del versicle 2, per entendre millor el context.

Així en el text d'avui ens trobem una queixa que Jesús llança a la gent que l'escolta: sempre busqueu excuses, no us comprometeu a res!

Ve Joan, amenaçador, dur, ascètic i no us convertiu. Dieu que té el dimoni. Ve Jesús, que us parla de felicitat i menja i beu, i no us apunteu i el titlleu de pecador. Us fixeu en les formes i en feu una excusa, en lloc de mirar el fons i les obres, que són la millor acreditació.

No us sona això? Estem envoltats de persones que van posant excuses de tota mena: "Ai, aquest Papa és massa obert" "El meu bisbe és un carca" "El rector de la parròquia és un rollo", "Aquella és massa o progre" "La senyora -que no em cau bé- és una missaire", i blablabla...

Si és que ho fem, deixem de buscar pegues en els altres,  que cadascú fa segons sap i pot, i mirem com podem millorar nosaltres, comprometent-nos en alguna cosa concreta. Millor petita i fàcil, per no cremar-nos! però que pugui ser constant.

Demanem al Senyor que també a nosaltres les obres ens acreditin com a seguidors seus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada