dimecres, 4 de gener del 2017

Creure

Bon dia! Avui, 4 de gener, és l'aniversari del traspàs de Francesc Darder (1731). Persona atenta a les necessitats dels més pobres, ell va escoltar la crida de Déu a dedicar-s'hi com a metge que era i a ajudar a néixer la congregació de les Germanes Darderes.

Fa dos dies celebràvem els 200 anys dels Germanets de Maria.

Dates per celebrar i adonar-nos que la fidelitat al Senyor d'una persona pot influir i fer bé a moltes altres, comtemporànies i futures.

L'Evangeli d'avui (Jn 1,35-42) és continuació del d'ahir. Ens parla del seguiment dels primers deixebles. I ho fa amb una concatenació de confiances.

Dos deixebles de Joan se'n refien del que diu de Jesús i el segueixen. I després van amb ell i conversen. I ho expliquen al primer que troben i també el porten a Jesús.

La fe és un do de Déu que, en la gran majoria dels casos, es transmet i es rep a través d'altres. Amb paraules senzilles, amb converses profundes, amb gestos plens de significat...

És relativament fàcil adonar-se de qui té fe i qui només parla o fa gestos externs. La fe "arriba" al primer que troba per poc obert que estigui. Es desplega en  matisos diferents, en entusiasme, en interès veritable pels altres, en delicadesa d'esperit, en paciència, en compromís, en devoció...

El millor és que, sense teories, els qui tenen un cor net, recte, "capten" que allà hi ha més del que es veu. Joan va veure "l'Anyell de Déu"; els deixebles, "el Rabí" i "el Messies".  I Jesús, que veu el profund de l'ànima, va veure en Simó a Quefes, "la Pedra".

Avui podem agrair l'obra de Déu en les persones que ens han precedit, especialment aquelles de qui hem rebut la fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada