dimarts, 11 de març del 2014

Bon dia! Fills i germans


De l'Evangeli d'avui (Mt 6,7-15):
"Eviteu la xerrameca dels pagans"

El nucli de l'Evangeli d'avui és el Parenostre, la pregària senzilla i alhora completa que Jesús ens ensenya. No en faré cap comentari. Però sí us assenyalo les dues condicions que Jesús ens diu que calen per ser pregada "de veritat".

Jesús ens les dóna abans i després de la pregària:

- Confiar en Déu, perquè ens escolta sempre i sap perfectament el que ens cal. Per això, per pregar no hem d'usar moltes paraules. No hi hem de pledejar, amb Déu, perquè no l'hem de convèncer de res. N'hi ha prou amb adonar-nos que és el nostre Pare, que ens estima i que està "a favor nostre".

- Cal que perdonem. Déu ens perdona sempre i nosaltres també hem de perdonar. Potser, si ens és difícil, podem manifestar-li la nostra dificultat. Així, quan preguem a casa, a la nostra cambra, en la nostra intimitat, podem demanar ser perdonats i alhora ser capaços de perdonar com Ell. O simplement, dir les paraules del Parenostre amb el desig que siguin, que arribin a ser, veritat. 

Avui resem el Parenostre atentament, amb confiança, sentint que som part d'una multitud de germans i amb el cor disposat al perdó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada