dijous, 6 de març del 2014

Bon dia! Realisme pur

Crist amb la Creu, Michelangelo, Roma
De l'Evangeli d'avui (Lc 9,22-25):
El Fill de l'home ha de patir molt

Atenció a aquestes paraules de Jesús! Seguir-lo, fins i tot amb molta il·lusió, no ens allibera de ser realistes. Ell ens avisa contra la temptació de pensar que Déu ens soluciona els problemes, que Ell remourà els obstacles, que no hem de patir.

De fet, Ell retirarà -amb el nostre concurs, la majoria de vegades- els entrebancs que no ens deixen seguir-lo i servir-lo. Però del nostre seguiment, se'n derivaran altres que haurem d'assumir. Com Jesús assumeix la seva mort.

El realisme de Jesús ens fa tocar de peus a terra. Per a Ell, la fidelitat al Pare implica la seva mort. No perquè Ell ho vulgui ni perquè ho vulgui el Pare, sinó perquè tindrà l'oposició dels qui se senten incòmodes amb Ell: els ancians, els grans sacerdots i els escribes.

Ser incòmode, i patir-ho, és doncs la conseqüència de la seva missió. I segurament de la nostra, a més de les altres creus que anem trobant al llarg de la vida.

Avui, potser podríem fer-nos conscients del que implica per a nosaltres particularment seguir Jesús. I després, tot i així elegir ser amb Ell, encara que "el declarin fora de llei i el matin". 

Podríem expressar-l'hi el nostre compromís amb algunes paraules. I també escriure'l, encara que ens costi una mica, per poder-lo recuperar i meditar-lo més endavant, i usar-lo per pregar-lo en altres moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada