dimarts, 25 de març del 2014

Felicitats, Maria!

John William Waterhouse. 1914
De l'Evangeli d'avui (Lc 1,26-38):
"Déu es complau en tu"

Bon dia! La lectura d'avui, solemnitat de l'Anunciació del Senyor, donaria per a una llarguíssima reflexió. Però sobretot ens convida a contemplar: veure l'escena, escoltar, adonar-nos del que està passant. Repetir les paraules de l'àngel, sorprendre'ns amb Maria, parar l'oïda al que diuen tots dos, alegrar-nos amb la resposta d'ella, felicitar-la. Aquest és el moment gran, únic, en què es realitza  l'Encarnació: quan coincideix el "Sí "petit de María amb el gran "Sí" de Déu. Donar-ne gràcies!

També es un bon dia per recordar i fer conscient la nostra vocació personal, el moment (o moments successius) de la trobada amb Déu on ens va revelar allò que som davant d'Ell (Maria és la "plena de gràcia") i la nostra vocació, com vol  que col·laborem amb Ell i el fem present ara i aquí. Si voleu, podeu tornar a repetir el vostre propi "sí". I agrair-li! 

Si encara no heu respost, si esteu en camí, demanar ajuda al Senyor i a Maria per fer-ho amb rectitud, llibertat i alegria. 

Si no en vau ser capaços  i heu anat per altres camins, prendre'n consciència i, si no ho heu fet, rectificar en el que pugueu. També podeu demanar ajuda espiritual per fer-ho. 

Us deixo amb aquesta preciosa pintura de Waterhouse, difosa avui per News.va, el servei de notícies del Vaticà, que ens mostra d'una manera molt viva la sorpresa de Maria. 

Que Ella ens acompanyi i ens ajudi a viure amb generositat i agraïment la nostra pròpia vocació. (Fixeu-vos que "agrair" és una actitud importantíssima!).

Podeu, si voleu, acabar la pregària d'avui amb un Avemaria. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada