divendres, 14 de març del 2014

Bon dia! Per presentar-nos davant l'altar


De l'Evangeli d'avui (Mt 5,20-26):
"Vés primerament a fer les paus"

Aquest evangeli és molt suggerent, molt ric: Ens parla de la justícia divina i de la justícia humana. De com cal fer gestos externs de pau i de perdó. De com hem de tractar sempre bé als altres i no deixar-nos portar per la ira.  De com hem de procedir davant de qualsevol disputa. I, al centre de tot, l'ofrena al Senyor, davant de qui ens hem de presentar amb el cor reconciliat. 

És una bona reflexió per als qui fem de l'Eucaristia el centre de cada dia, però també per a tots els qui preguen i volen créixer en amistat amb el Senyor. 

Ens presentem davant d'Ell havent-nos alliberat de tensions, rancúnies i malestars amb els altres? Ho hem fet de veritat, amb gestos concrets, cercant el diàleg, resolvent el mal de veritat amb els altres? O només hi tirem sorra per moderar el foc i intentem oblidar el tema fins a la pròxima?

Viure una vida cristiana demana no fer mal als altres, però també enfrontar-nos als repte d'acostar-nos als qui ens fan mal i fer el possible per resoldre els conflictes que ens afecten. 

Volem la pau al món i no som capaços de crear-la amb qui viu al nostre costat?

Demanem al Senyor que ens doni la pau que necessitem per dur-la i fer-la créixer arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada