dimecres, 5 de març del 2014

Bon dia! Vers la Pasqua


De l'Evangeli d'avui (Mt 6,1-6):
"El Pare veu fins allò que està amagat"

Avui comencem el nostre camí litúrgic cap a la celebració de la Pasqua. Són quaranta dies per anar preparant a fons la festa de la Resurrecció del Senyor.  

Ben lluny de ser un temps fosc, ha de ser una etapa de trobades intenses amb el Senyor i els altres, a través d'una pregària més curosa i de l'almoina (o altres serveis). Amb un plus de vigilància envers allò pel qual ens delim més habitualment, que no en sabem o ens costa deixar, i que d'alguna manera ens fa esclaus (abstinència): poden ser coses materials, relacions, maneres de fer, maneres de pensar...

"El temps de Quaresma es fonamenta en dos pilars: la contemplació de la Pasqua de Crist i la participació dels fidels en aquesta Pasqua a través de la penitència personal (el que he assenyalat anteriorment) i la participació en els sagraments pasquals (record o celebració del baptisme i confirmació, celebració més freqüent de l'Eucaristia i subratllat especial del sagrament de la reconciliació). 

Durant aquest temps, l'Església, com a poble sacerdotal, no pot oblidar la seva obligació de pregar pels pecadors. Aquesta pregària no hauria de faltar mai aquests dies en l'Oració universal." (Fundació Pere Farnés, Calendari-Directori de l'Any Litúrgic 2014, Temps de Quaresma, 1,2 i 3, p. 149).

Que feu molt bon camí! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada