dilluns, 3 de juny del 2013

Bon dia! Avui és 3 de juny


Memòria de S. Carles Luanga i companys, màrtirs

De l'Evangeli: "Què farà, doncs, l'amo de la vinya? Vindrà i exterminarà aquells masovers i confiarà la vinya a uns altres"

De l'Ofici de Lectura: "¿Qui s'hauria pogut imaginar, per esmentar un exemple, que aquelles actes que ens commouen el cor, dels màrtirs escil·litans, dels màrtirs cartaginesos, dels màrtirs de la "massa càndida" d'Útica, dels quals ens parlen Prudenci i sant Agustí, dels màrtirs d'Egipte, que reben de Joan Crisòstom una tan magnífica lloança, dels màrtirs de la persecució dels vàndals, ara, en la nostra època, caldria afegir-hi noves històries, en què s'expliquen gestes no menys coratjoses, no menys esplendents?

¿Qui hauria pogut pressentir que als excelsos sants i confessors africans, coneguts per la memòria de llurs fets com són Cebrià, Felicitat i Perpètua, i Agustí, l'home nobilíssim, vindria temps que s'hi afegirien els noms tan estimats de Carles Luanga, Maties Mulumba Kalemba i els seus vint companys? I cal esmentar també els fidels de la confessió anglicana que donaren igualment la vida pel nom de Crist." (Pau VI)

Pregària (de les Segones Vespres de l'Ofici per a diversos màrtirs): Us beneïm, Senyor i Salvador nostre, que ens estimàreu fins a l'extrem; vós sou l'origen i l'exemple de tot martiri.

Santoral

Sants Carles Luanga i companys, màrtirs a Uganda; Cecili de Cartago, prevere; Clotilde de Borgonya, reina, viuda; Con de Diano, monjo; Daví d'Armènia, pelegrí; Genís de Clermont, bisbe; Hilari de Carcassona, bisbe; Joan Gran, religiós; Kevin de Glendalough, abat; Glunsalach de Glendalough, monjo; Lifard de Mehun, anacoreta, prevere; Morand d'Altkirch, monjo, prevere; Oliva d'Anagni, verge; Pere Dong, pare, màrtir al Vietnam; Isaac de Còrdova, màrtir; Juan Grande Román, religiós.

Beats Andreu Caccioli, religiós, prevere; Dídac Oddi, religiós; Francis Ingleby, màrtir a Anglaterra, prevere; Charles-René Collas du Bignon, màrtir a França, prevere; Beatrice Bicchieri, viuda, religiosa; Joan XXIII, papa.

Venerable Dalmau Ciurana, religiós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada