dijous, 13 de juny del 2013

Bon dia! Avui és 13 de juny


Memòria de S. Antoni de Pàdua, prevere i doctor de l'Església

De l'Evangeli: "Si la vostra fidelitat a la Llei no va més enllà que la dels escribes i fariseus, no reconeixereu Déu com a Senyor"

De l'Ofici de Lectura: "El qui és ple de l'Esperit Sant parla moltes llengües. Els diversos testimoniatges de Crist tenen moltes llengües, com ara és la humilitat, la pobresa, la paciència, l'obediència; tot això són llengües que parlem quan les mostrem presents en nosaltres mateixos. La paraula és viva quan parlen les obres. Prou de paraules, us ho prego: que parlin les obres. Estem plens de paraules i buits d'obres, i com maleïts del Senyor que va maleir la figuera per no trobar-hi fruits, i només fulles. Va dir sant Gregori: "Al predicador se li imposa una llei: que practiqui el que predica". És en va que faci conèixer la llei, si amb les seva obres destrueix la doctrina" (S. Antoni de Pàdua).

Pregària: Gràcies, Senyor, perquè ens il·lumineu amb la llum del vostre Fill; que ella aclareixi avui tots els nostres passos.

Santoral

Sants Antoni de Pàdua, doctor de l'Església, prevere; Aquilina de Biblos, màrtir, verge; Aventí, màrtir; Ceteu de Amiterno, màrtir, bisbe; Eulogi d'Alexandria, bisbe; Fàndila de Còrdova, màrtir, monjo, prevere; Felícula de Roma, màrtir; Trifili de Leucòsia, bisbe; Salmodi d'Aimostier, eremita; Ragnobert de Baugé, màrtir; Agustí Phan Viet Huy i Nicolau Bui Viet, màrtirs; Fortunat, Llucià i companys màrtirs d'Àfrica; Evidi i Patró de Besalú.

Beats Aquil·leu d'Alexandria, bisbe; Marianna Biernacka, màrtir, mare; Gerard de Claravall, monjo; Thomas Woodhouse, màrtir, religiós.

A l'Església Episcopal dels Estats Units, Gilbert Keith Chesterton, apologista i escriptor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada