dijous, 6 de juny del 2013

Bon dia! Avui és 6 de juny

Pont a Notre Dame de l'Hermitage,
casa mare dels Germanets de Maria

De l'Evangeli: "Estimar Déu amb tot el cor, amb tota la intel·ligència i amb tota l'energia, i estimar el proïsme com a un mateix, val molt més que tots els holocaustos i sacrificis"

De l'Ofici de Lectura: "L'alba o aurora és el pas de les tenebres a la llum; amb raó, doncs, tota l'Església dels elegits és designada amb el nom d'alba o aurora. Perquè l'Església és conduïda de la nit de la infidelitat a la llum de la fe i, a semblança de l'aurora, després de les tenebres s'obre al dia amb la resplendor de la claredat sobrenatural... L'Església santa dels elegits serà plenament dia quan no hi hagi mesclada amb ella ni ombra de pecat. L'Església serà dia ja ple quan la il·lumini el fervor perfecte de la llum interior" (S. Gregori el Gran).

Pregària (de Laudes de Dijous I): Concediu-nos un esperit magnànim amb tothom, perquè siguem imitadors vostres.

Santoral

Sants Alexandre de Fiesole, màrtir a Bolonya, bisbe; Bessarió de Scetes, eremita; Ceraci, bisbe; Claudi de Condat, abat, bisbe; Colman (o Colomà) de les Òrcades, bisbe; Eustorgi II de Milà, bisbe; Gilbert de Neuffontaine, eremita, abat; Hilarió de Constantinoble, abat, confessor, prevere; Jarlath de Tuam, bisbe; Marcel.lí Champagnat, fundador de la Societat de Maria (Maristes) i dels Germanets de Maria (Germans Maristes), prevere; Norbert de Xanten, fundador dels Canonges Regulars de Prémontré (premonstratencs), bisbe; Rafael Guizar Valencia, bisbe; Artemi, Càndida i Paulina, màrtirs a Roma; Pere Dung, Pere Thuan i Vicenç Duong, laics, màrtirs al Vietnam; Gràcia de Germagno, màrtir.

Beats Bertran d'Aquileia, màrtir a Udina, bisbe; Llorenç de Mascoli, religiós, prevere; Falcó de Cava, abat; William Greenwood, màrtir a Londres,monjo; Innocenty Guz, religiós, prevere, màrtir al camp de concentració de Sachsenhausen (Alemanya).

Serventa de Déu Delfina de Pedralbes, religiosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada