dimarts, 11 de juny del 2013

Bon dia! Avui és 11 de juny

Memòria de S. Bernabé, apòstol

De l'Evangeli: "Vosaltres sou la llum del món"

De l'Ofici de Lectura: "Aquella llum resplendent, que està sempre encesa per a profit de la nostra salvació, ha de cremar sempre en nosaltres. Perquè tenim la llàntia del manament celestial i de la gràcia espiritual... No ocultem, doncs, aquesta llum de la llei i de la fe, sinó que l'hem de posar sempre en l'Església com un canelobre: així nosaltres mateixos fruirem de la seva llum i tots els creients seran il·luminats" (S. Cromaci).

Pregària (de Laudes del propi del sant ): Vós enviàreu el vostre Fill perquè sembrés la llavor de l'Evangeli: concediu el goig d'una bona collita als qui amb fatiga sembren la paraula.

Santoral

Sants Bernabé, apòstol, màrtir a Salamina; Alícia (Aleida) de Schaerbeek, religiosa reclosa; Màxim de Nàpols, bisbe; Parisi de Treviso, monjo, prevere; Paula Frassinetti, f undadora de la Congregació de Germanes de Santa Dorotea per a la formació cristiana de les joves, verge; Rembert de Bremen, bisbe; Rosa Francesca Maria dels Dolors (Maria Rosa Molas i Vallvé), fundadora de la Congregació de Germanes de Nostra Senyora de la Consolació per assistir a les persones afligides, verge; Juan de Sahagún, religiós.

Beats Ignasi Choukrallah Maloyan, màrtir a Armènia, bisbe; Maria Schininà, fundadora de les Germanes del Sagrat Cor per prestar ajuda a tota mena de misèria, verge; Esteve Bandelli, religiós, prevere; Bardó de Magúncia, abat, bisbe; Iolanda de Polònia, abadessa.

Venerable Hildegard Burjan, laica, política i activista social austríaca, diputada del Parlamento austríac pel Partit Socialcristià. Fundadora de la Societat de Vida Apostólica Caritas Socialis (femenina) que va organitzar una agència de treball, llars per a convalescents i hospitals; llars per a mares solteres i dones sense lllar i agències de distribució de menjar calent per als pobres. Morta el 1933. A l'espera de data per a la seva beatificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada