dimarts, 4 de juny del 2013

Bon dia! Avui és 4 de juny


De l'Evangeli: "Torneu al Cèsar allò que és del Cèsar i a Déu allò que és de Déu"

De l'Ofici de Lectura: "Un em preguntarà perquè li cal acusar-se a si mateix quan ell viu tranquil i en pau, i és el germà el qui li ve amb una paraula gruixuda o ofensiva que es veu incapaç de tolerar, i, per tant, s'indigna i contorba, creu que és amb tota la raó, perquè, si l'altre no s'hagués dirigit a ell, no li hagués dit aquelles paraules i no l'hagués contorbat, ell no hauria comès cap pecat. 

Això és ridícul i sense fonament; no hi ha cap raó que ho aboni. Perquè no és la paraula del germà que li ha fet esclatar la passió de la ira; més aviat això demostra la passió que duu endintre; demostra també que, si ho volgués, podria fer penitència. Aquest home és semblant a unes espigues que per sobre es veuen netes i brillants, però que si les esclofolles, apareix la brutícia que hi ha sota.

El que ocorre és que es creu viure quietament, pacíficament, però té per dintre una passió que ni ell ho veu. Ve el germà, li diu qualsevol paraula molesta i ell de seguida vomita tot el pus i el fang que duia dintre I, per tant, si vol atènyer misericòrdia, que faci penitència, que es netegi, que miri de progressar, i s'adonarà que li cal més donar les gràcies a aquell germà que no pas tornar-li injúria per injúria, ja que li ha estat ocasió d'un profit tan gran" (S. Doroteu abat)

Pregària (de Laudes de Dimarts I): Feu que a avui alegrem els qui conviuen amb nosaltres i que no entristim mai ningú.

Santoral

Sants Francesc Caracciolo, fundador de la Congregació de Clergues Regulars Menors, prevere; Gualter de Servigliano, abad; Metròfanes de Bizanci, bisbe; Nicolau i Tran de Sardenya, ermitans; Noemí i Ruth; Optat de Mila, bisbe; Petroc de Cornualles, abat; Quirí de Síscia, màrtir a Hongria, bisbe; Lluc Vu Bá Loan, màrtir al Vietnam, prevere; Areci i Dacià, màrtirs a Roma; Crista, màrtir a Sicília; Ninnoc de Vannes, abadessa; reaca de Cornualla, deixebla de S. Patrici; Buriana de Cornualla, verge; Croidan, Medan i Degan, deixebles de Petroc; Saturnina, màrtir a Arras (França); Margarida de Vau-le-Duc, abadessa.

Beats Felip Smaldone, Fundador de la Congregació de les Germanes Salesianes dels Sagrats Cors, prevere; Antoni Zawistowski, prevere, i Stanislas Starowieyski, laic, màrtirs al camp de concentració de Dachau (Alemanya); Eva de Lüttich, eremita.

Venerable Werner d'Ellerbach, abat.

Serventes de Déu Coloma Antònia Martí i Valls, religiosa; Anna Maria Ravell i Barrera, fundadora de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada