dijous, 30 de maig del 2013

Bon dia! Avui és 30 de maig


De l'Evangeli: "Rabunni (mestre meu), que hi torni a veure!"

De l'Ofici de Lectura: "¿Què cal entendre per Llei de Déu sinó aquella caritat per la qual sempre són llegits en la ment els preceptes de vida tal com han de ser observats en l'acció? La veu de la Veritat diu, tot referint-se a aquesta Llei: El meu manament és que us estimeu els uns als altres. Sant Pau afirma:  Estimar és tota la Llei. I ens exhorta en un altre lloc: Porteu mútuament les vostres càrregues, i així complireu la Llei de Crist. I per Llei de Crist, ¿què es pot entendre millor que la caritat, que culmina en nosaltres quan per amor sofrim les càrregues dels germans?" (S. Gregori el Gran)

Pregària (de Laudes de Dijous IV -modificat-):  Mou el nostre cor, Senyor, a fi que treballem perquè no manqui la feina als treballadors, l'aliment als famolencs, l'alegria als tristos; doneu-nos a tots gràcia i salut.

Santoral

Sants Ferran III, rei de Castella i Lleó; Joana d'Arc, soldat, verge; Anastasi de Pavia, bisbe; Dinfna de Gheel, màrtir a Bravant, verge; Basili i Emèlia de Cesarea, pares; Gaví, Protus i Genar de Porto Torres, màrtirs a Sardenya; Hubert de Tongres, bisbe; Josep Marella, fundador de la Congregació dels Oblats de Sant Josep per a la formació dels joves, bisbe; Lluc Kirby, màrtir a Anglaterra, prevere; Maties Kalemba, màrtir a Uganda, laic.

Beats William Filby, Lawrence Johnson, Thomas Cottam, Wilima Scott i Richard Newport, màrtirs a Anglaterra; Jeanne-Germaine Castang, monja; Otó Neururer, màrtir al camp de concentració de Buchenwald, prevere; Pere Tarrés, prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada