dilluns, 27 de maig del 2013

Bon dia! Avui és 27 de maig

Cascades Gullfoss, Islàndia

De l'Evangeli: "Que és difícil que els qui es fien de les riqueses reconeguin Déu com a Senyor!"

De l'Ofici de Lectura: "Sant Pau, que havia vist en si mateix els tresors de la saviesa interna i que havia vist igualment que el seu exterior era corruptible, exclamà: Portem aquest tresor en vasos de terrissa. Heus aquí que aquest vas de terrissa experimentà exteriorment en el sant Job les esquerdes de les nafres; aquí tanmateix el tresor intern romania intacte. Sí, per fora les ferides van fer-lo cruixir, però el tresor interior que anava naixent sense estroncar-se, que brollava amb paraules d'una erudició santa, deia: Acceptem els béns que Déu ens dóna, ¿i no hem d'acceptar els mals? Els béns són els dons de Déu, tant els temporals com els eterns; com a mals anomeno els flagells d'ara. (S. Gregori el Gran).

Oració (de la setmana VIII del Temps Ordinari): Guieu, Senyor, el curs del món pels camins de la pau, segons els vostres designis; i concediu a la vostra Església l'alegria de poder-vos servir amb llibertat i serenor.

Santoral

Sants Agustí de Canterbury, abat, bisbe; Atanasi Bazzekuketta, màrtir a Uganda; Bru de Würzburg, bisbe; Eutropi d'Aurenja (Orange), bisbe; Gausbert de Montsalvy, abad, ermità, prevere; Gonzaga Gonza, màrtir a Uganda; Juli de Dorostor, màrtir a Mèsia; Ranulf d'Arras, màrtir; Restitut, màrtir a Roma; Frederic de Namur (o de Lieja), príncep-bisbe; Bàrbara Kim, vídua, i Bàrbara Yi, verge, màrtirs a Corea.

Beats Josep Tous i Soler, religiós, fundador de les Caputxines de la Mare del Diví Pastor; Edmund Duke, Richard Hill, John Hogg i Richard Holiday, màrtirs a Anglaterra, preveres.

Esglésies luteranes: Joan Calví, renovador de l'Església.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada