dimecres, 22 de maig del 2013

Bon dia! Avui és 22 de maig


De l'Evangeli: "Ningú que faci un miracle invocant el meu nom, difícilment malparlarà de mi després. Qui no va contra nosaltres, està a favor nostre"

De l'Ofici de Lectura: "Tot el que els homes produeixen en aquest món, ens ho posem a la boca, ho masteguem i ho digerim. Només la petita estona que dura a la gola sembla que doni goig el que ens empassem coll avall.

I després l'ànima del qui ha menjat no s'emplena, ja sigui perquè torna a desitjar el que ha menjat, perquè ni el savi ni l'ignorant sense menjar no poden viure, i el pobre no cerca altra cosa que mantenir el seu cos i no morir-se de fam, ja sigui perquè no treu cap profit de l'aliment corporal... 

(L'erudit de l'Escriptura divina) sempre torna a tenir fam perquè vol aprendre més coses. Aquí sí que és més ric el savi que l'ignorant, perquè se sent pobre... i s'apressa a entendre el que val de cara a la vida eterna. Camina pel camí estret i difícil, és pobre de males obres i sap on hi ha Crist, que és la vida veritable" (S. Jeroni).

Pregària (de Laudes de Dimecres III): Sou beneït, Senyor, pastor de la vostra Església, que avui ens torneu a donar la llum i la vida; feu-nos agraïts per aquest do tan preciós.

Santoral

Sants Ató de Pistoia, abat, bisbe; Ausoni d'Angulema, bisbe; Basilisc de Comana, màrtir a Turquia, bisbe; Domènec Ngon, màrtir al Vietnam, pare de família; Joaquima de Vedruna, fundadora de la Comunitat de les Germanes Carmelites de la Caritat, mare de família, religiosa; Joan de Parma, abat; Júlia de Còrsega, màrtir a Còrsega, verge; Llop de Llemotges, bisbe; Miquel Ho Dihn Hy, màrtir a Xina; Quitèria, màrtir a França, verge; Rita de Cascia (o Càsia), religiosa, viuda.

Beats Humilitat de Faenza, abadessa; Pere de l'Assumpció, màrtir al Japó, religiós, prevere; Maties d'Arima, màrtir al Japó; Maria Dominica Brun Barbantini, fundadora de la Congregació de les Ministres dels Malalts de Sant Camil, mare de família; Joan Forest, màrtir a Anglaterra, religiós, prevere; Joan Baptista Machado, màrtir al Japó, prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada