divendres, 24 de maig del 2013

Bon dia! Avui és 24 de maig


De l'Evangeli: "Que n'és de bona la sal! Però si la sal es torna insípida, amb què l'amaniríeu? Tingueu sal en vosaltres mateixos, i manteniu la pau entre vosaltres."

De l'Ofici de Lectura: "Au, doncs, menja de gust el teu pa, beu feliç el teu vi, que Déu ja està content. Si ens proposem explicar aquesta dita segons el seu sentit clar i natural, no serà pas impropi que afirmem que l'asseveració de l'autor de l'Eclesiastès sembla ben justa: ens exhorta a menar una vida senzilla, i que, addictes a Déu per la doctrina de la fe autèntica, mengem el nostre pa joiosament i beguem el nostre vi en felicitat, de manera que no caiguem en paraules malicioses i tortuositats, sinó que pensem sempre coses rectes i que ajudem amb misericòrdia i generositat els pobres i els captaires, tant com puguem. Sí, cal que ens lliurem a aquells afanys i accions que alegren Déu" (S. Gregori d'Agrigent).

Oració (de Divendres VII): Déu omnipotent, feu que, per la meditació assídua del bé, complim de paraula i obra la vostra voluntat.

Santoral

Sants Manahen d'Antioquia, profeta; Joana la Miròfora, seguidora de Jesús; Zoel de Listra, màrtir; Donacià i Rogacià de Nantes, infants màrtirs a França; Sèrvul de Trieste, màrtir; els Trenta-vuit màrtirs de Filipòpolis; Vicenç de Lerins, monjo; Simeó Estilita el Jove, eremita; Agustí Yi Kwang-hon, Àgata Kim Agi i companys màrtirs a Corea.

Beats Felip de Piacenza, religiós, prevere;Juan de Prado, religiós, màrtir a Marroc; Louis-Zéphirin Moreau, bisbe; Guiu de Montpeller, noble, fundador de l'Orde dels Hospitalers de l'Esperit Sant i de la Confraria de l'Esperit Sant per atendre els malalts, necessitats i nens abandonats de la ciutat.

Venerables Maria Jesús d'Àgreda, religiosa, escriptora mística; Juan Alfonso Varela Losada y Samosa, laic fundador dels Frares Penitents de Jesús Natzarè i després prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada