dimarts, 14 de maig del 2013

Bon dia! Avui és 14 de maig

Festa de Sant Maties, apòstol

De l'Evangeli: "A vosaltres us he dit amics, perquè us he fet saber tot allò que he sentit del meu Pare"

De l'Ofici de Lectura: "I aleshores tothom prega; diuen: Vós, Senyor, coneixeu els cors de tots els homes; feu-nos veure. "Vós, no nosaltres". I és ben escaientment que l'anomenen coneixedor de tots els cors, perquè l'elecció l'havia de fer el Senyor, no els altres. Parlaven així, amb confiança, perquè era imprescindible que, fos com fos, en sortís un d'elegit. No van dir pas: "Escolliu", sinó: "Feu-nos veure quin escolliu -diu el text-, perquè sabien que Déu ho té tot predefinit. I ho feren a sorts. No es creien dignes de fer ells, per si mateixos, l'elecció, i per això volen que els instrueixi un signe" (S. Joan Crisòstom).

Oració (del propi del sant): Oh Déu, vós que associàreu sant Maties al col·legi dels Apòstols, concediu-nos, per la seva intercessió que, havent tingut la sort de gaudir del vostre amor, mereixem ser comptats entre els escollits.

Santoral

Mare de Déu de l'Alba.

Sants Maties, àpòstol, màrtir; Abrúncul de Langres, confessor, bisbe; Cartago de Lismore, abad, bisbe; Enedina i Justa de Sardenya, màrtirs; Erembert de Tolosa, monjo, bisbe; Gal de Clermont, bisbe; Isidor (Isidori) de Quios, màrtir; Justa de Sardenya; Maria Mazzarello, fundadora, religiosa; Màxim d'Àsia, màrtir; Mixel Garicoitz, (Michel Garicoïts), fundador, prevere; Ponç de Cimiez, màrtir, bisbe (avui al Martirologi Romà, 11 de maig a Catalunya); Ponç de Pradleves, màrtir, soldat; Fèlix i Fortunat, germans màrtirs; Vïctor i Corona (o Estefania), màrtirs; Bonifani i Aglaida, màrtirs.

Beats Teodora Guérin, religiosa, verge; Tutó de Ratisbona, abat, bisbe; Gil de Vouzela o Santarém, religiós, prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada