dimarts, 23 d’abril del 2013

Bon dia! Avui és Sant Jordi


Solemnitat de Sant Jordi, màrtir, patró de Catalunya

De l'Evangeli: "Si vosaltres us manteniu en mi i les meves paraules arrelen en vosaltres, demaneu el que vulgueu i sereu atesos. És glòria del Pare que doneu fruit abundant i sigueu deixebles meus"

De l'Ofici de Lectura: "El nostre sant fou traslladat de milícia a milícia, perquè va canviar l'ofici que tenia d'oficial de soldats a la terra per la professió de la milícia cristiana, i, soldat de debò valent com era, primer va repartir entre els pobres tot el que posseïa, va llençar l'embalum de les propietats terrenes, i així, lliure i disposat, rodejat de la cuirassa de la fe, es va endinsar, soldat fervent de Crist, a la fila on la lluita era més aferrissada.

Amb això se'ns ensenya ben clarament que són incapaços de combatre amb fortalesa i aptitud els qui encara tenen por de veure's desposseïts de les riqueses humanes" (S. Pere Damià, sermó sobre S. Jordi).

Pregària (de Vespres del dia de S. Jordi): Vós voleu que, quan les contrarietats ens envolten per tot arreu, no quedem del tot encerclats; ensenyeu-nos a vèncer en la lluita contra tots els enemics.

Santoral

Sants Jordi, màrtir, militar; Adalbert de Praga, màrtir, bisbe; Eulogi, bisbe; Gerard de Toul, bisbe; Marole de Milà, bisbe.

Beats Teresa Maria de la Creu Menetti, fundadora, verge; Egidi d'Assís, religiós; Elena Valentini, viuda; Maria Gabriela Sagheddu, verge.

Sant Jordi és patró de Catalunya, Aragó, Càceres, Portugal, Rússia, Anglaterra, Lituània, Geòrgia (EUA), Geòrgia; Grècia, Palestina, Alcoi, Banyeres de Mariola (l'Alcoià), Reggio de Calàbria, Moscou, Estambul, Bolonya, Friburg de Brisgòvia, Gènova, Milà, Londres, Mont-réal...

Dia del Llibre (UNESCO).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada