divendres, 12 d’abril del 2013

Bon dia! Avui és 12 d'abril



De l'Evangeli: "Recolliu-ne els bocins sobrers, que no se'n perdi cap!"

De l'Ofici de Lectura: "(La creu) és un arbre que vivifica i que no mata, que fa llum i no tenebres, que ens introdueix a l'Edèn, no que ens en treu; és aquell arbre en el qual Crist va pujar com un rei en el seu carro triomfal, per anihilar el diable, que posseïa la força de la mort, i per deslliurar el llinatge humà d'aquella tirànica esclavitud.

És aquell arbre en el qual el Senyor, com un gran lluitador ferit de mans i peus, ferit en el diví costat en la guerra, ens va guarir la ferida del pecat que havia malmès la nostra naturalesa per obra de la serp maligna.

Si per un arbre vam morir, ara també per un arbre hem trobat la immortalitat; abans vam ser enganyats en un arbre, ara per un arbre hem rebutjat la serp mentidera. Oh admirables mutacions! En comptes de la mort, la vida, en comptes de la vergonya, la glòria!" (S. Teodor Estudita).

Pregària (de Laudes de Divendres II del Temps Pasqual): Que avui el nostre cor i els nostres ulls s'obrin als germans, perquè ens estimem i ens servim mútuament.

Santoral

Sants Alferi de Cava, abat; Basili de Paria, confessor, bisbe; Constantí, bisbe; Damià de Pavia, bisbe; David Uribe, màrtir, prevere; Erkembodone, abat, bisbe; Josep Moscati, metge, laic; Juli I, papa; Saba el Got, màrtir; Sofia i Visia de Fermo, màrtirs, verges; Zenó de Verona, bisbe; Víctor de Braga, màrtir; Teresa de Jesús Fernández Solar (Teresa de los Andes), religiosa.

Beat Llorenç de Lisboa, monjo, prevere

Al luteranisme: Vaudès de Lió, reformador i fundador de l'Església Valdesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada