divendres, 19 d’abril del 2013

Bon dia! Avui és 19 d'abril

Embassament dels Terradets, Pallars Jussà, Catalunya

De l'Evangeli: "Qui menja la meva carn i beu la meva sang està en mi i jo en ell"

De l'Ofici de Lectura: "El Senyor nostre fou maltractat per la mort, però s'hi ha tornat: l'ha trepitjada com si fos un camí. Ell s'ha subjectat a la mort, l'ha tolerada voluntàriament, però per destrossar-la a despit d'ella. Perquè nostre Senyor va sortir portant la creu, cosa que la mort volia. Però Crist, des de la creu, va cridar i va fer sortir els morts de llurs sepulcres, i la mort ja no volia això.

La mort va matar al Senyor el cos que ell tenia, però el Senyor va triomfar de la mort amb les mateixes armes. La divinitat es va amagar darrera de la humanitat, i aquesta fou accessible a la mort que, certament, va matar-la, però alhora també va morir-hi. La mort va matar la vida natural, però ella fou morta, al seu torn, per la vida sobrenatural" (S. Efrem).

Pregària (de Vespres de Divendres III del Temps Pasqual): Us preguem pels nostres governants, perquè exerceixin el càrrec amb justícia i amb bondat, i regni la concòrdia i la pau en tots els pobles.

Santoral

Sants Elfigi de Canterbury, màrtir, bisbe; Expedit, màrtir, militar; Gerold d'Einsiedeln, ermità; Jordi d'Antioquia, bisbe; Lleó IX, papa; Mapàlic, màrtir; Marta, màrtir, verge.

Beats Bernat de Saint-Bertin, penitent; Jaume Duckett, màrtir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada