divendres, 5 d’abril del 2013

Bon dia! Avui és 5 d'abril


De l'Evangeli: "Cap dels deixebles no gosava preguntar-li qui era, sabent com sabien que era el Senyor"

De l'Ofici de Lectura: "Batejats en Crist, revestits de Crist, ara estem configurats al Fill de Déu. Déu ens havia escollit per adoptar-nos, i per això ens va fer semblants al cos gloriós de Crist. Participeu de Crist i és amb raó que porteu el seu nom, que vol dir "ungit"; de vosaltres Déu ha dit: No toqueu els meus ungits.

Sou "crists" perquè heu  rebut la figura de Crist, que és l'Esperit Sant; tot ha succeït en vosaltres figuradament, perquè sou imatges de Crist. Ell va rentar-se en el riu Jordà, va comunicar a les aigües la fragància de la seva divinitat, i va sortir d'elles; aleshores davallà realment sobre d'ell l'Esperit Sant, que reposa en aquell que li era igual...

(El crisma) et dóna Crist i l'Esperit Sant, et dóna eficaçment la presència de la divinitat. T'ungeix sacramentalment el front i els sentits. I quan el cos és ungit amb aquest oli visible l'ànima és ensems santificada per l'Esperit Sant vivificador" (Catequesis de Jerusalem).

Pregària (de Laudes de Divendres dins l'Octava de Pasqua): Purifiqueu-nos amb l'esplendor de la vostra veritat i feu que caminem en puresa de cor, perquè obrem el que és just i plaent a vós.

Santoral

Sants Vicent Ferrer, religiós, prevere; Albert de Montecorvino, bisbe; Catarina Tomàs, religiosa; Ferbuta i acompanyant, màrtirs; Gerald de Grande-Sauve, abat; Irene, Àgape i Quiònia de Tessalònica, màrtirs; Juliana de Mont-Cornillon, religiosa; Eutiqui de Constantinoble, bisbe.

Beats Maria Crescència Höss, religiosa; Antoni Fuster, religiós (un dels primers deixebles de Vicent Ferrer, no ha estat beatificat oficialment i se'n permet el culte a l'Orde de Sant Domènec).

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada