dijous, 25 d’abril del 2013

Bon dia! Avui és 25 d'abril


Festa de Sant Marc, evangelista

De l'Evangeli:  "Aneu per tot el món i proclameu a tothom la Bona Nova"

De l'Ofici de Lectura: "Des que va rebre aquesta predicació i aquesta fe..., l'Església, escampada ja per tot el món, la custodia amb diligència, com si visqués en una sola casa; i, semblantment, creu tot això, com si tingués una sola ànima i un sol cor, i, consegüentment,ho predica, ho ensenya i ho transmet com posseint una sola boca. Perquè encara que en el món es parlin moltes llengües, la força de la tradició és una i idèntica... I ni aquell que és molt eloqüent, entre els qui governen les Esglésies, no us dirà res divers de tot allò (perquè ningú és més que el mestre), ni el qui no és tan eloqüent disminuirà en res la tradició. Perquè essent la fe una i la mateixa, ni aquell que en sap dir moltes coses l'eixampla, ni el qui en diu poques la disminueix" (S. Ireneu).

Oració (pròpia de Sant Marc): Senyor, vós heu enaltit sant Marc amb el carisma d'evangelista. Feu que progressem amb el seu ensenyament i seguin fidelment les petjades de Crist.

Santoral

Sants Marc, evangelista; Anià d'Alexandria, bisbe; Clarenci, bisbe; Hermini, abat, bisbe; Esteve d'Antioquia, màrtir, bisbe; Febadi d'Agen, bisbe; Franca, abadessa; Pasícrates, màrtir; Pere de Betancur, fundador, religiós.

Beats Robert Anderton, màrtir, prevere; Bonifaci Valperga, bisbe; Joan Piamarta, fundador, prevere; Guillem Marsden, màrtir, prevere; Andreu Solà i Molist, màrtir, religiós, prevere.

Venerable Jean de la Barrière, monjo i reformador, fundador.
  • Diada del 25 d'abril, al País Valencià commemorant la Batalla d'Almansa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada