dimecres, 2 d’octubre del 2013

Bon dia! Preparats per a fer-nos petits?

Memòria dels Sants Àngels de la Guarda
De l'Evangeli d'avui (Mt 18,1-5):
"Si no torneu a la situació de nens petits, 
no hi ha manera que reconegueu Déu com a Senyor" 

Quantes vegades s'ataca aquest text, assenyalant que és una proposta adreçada a mantenir les persones immadures, "infantilitzades", moldejables! Cert, que no poques vegades s'ha usat per manipular, però no per això el missatge deixa de ser important. O més encara, importantíssim.

Perquè, socialment, els infants són tractats com bastant tontos (quedeu-vos una tarda sencera fent zapping per diferents canals i veureu!), com incapaços de moure's en el seu ambient, com necessitats de ser constantment entretinguts o dirigits. I és veritat que són immadurs i que han d'aprendre moltes coses, però ser infant no és ser tonto. 

Al contrari, la majoria dels infants tenen una capacitat de percepció admirable, són capaços de situar-se davant de les coses i prendre decisions pràctiques amb total seguretat, i sovint encerten. Si els sentiu parlar, malgrat molts desconeixements, tenen una lògica "aplastant". I molta memòria. I es mouen amb naturalitat: són allò que són en tot moment, sense fingiments.

Així que, no direm que hem de ser nens petits, que molts ja fa temps que ho hem deixat enrere, sinó que hem de recuperar el millor dels infants: viure d'acord amb qui som en realitat, alliberar-nos de tantes dades que tenim memoritzades i percebre el que hi ha al nostre voltant com si fos la primera vegada (podríem fer-ho també amb les persones i ens alliberaríem de tants i tants judicis), anar a la praxi (fora discursets!), recordar allò que és veritablement important...

Capacitats que ajuden al cap, al cor i a les mans -a la vida sencera de cadascú- a reconèixer Déu com a Senyor. 

Que no ho oblidem! 

Avui, si podeu, dediqueu una estona a contemplar un nen petit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada