divendres, 21 de febrer del 2014

Bon dia! El món no és mai suficient


De l'Evangeli d'avui (Mc 8, 34-39):
"Què en treu l'home de guanyar tot el món si perd la vida?"

Sí, el títol d'avui és d'una pel·lícula de James Bond (però he renunciat a posar-vos una foto del Pierce Brosnan, perquè no il·lustrava prou bé el missatge que us vull fer arribar!). El títol reconec que és el primer que m'ha vingut al cap en relació a la pregunta de Jesús. 

Per què quantes vegades no hem valorat la nostra vida en funció del "món". El món en el sentit ampli, no el planeta ni la natura: totes les coses que posseïm o que desitgem, les "notes" que ens posen les persones que ens envolten, la possibilitat d'imposar als altres les nostres idees o maneres de fer... Justament tot allò que ens proposa el "Príncep d'aquest món" i que és tan contrari al camí que ens presenta Jesús. Veritables trampes que creen capes de disfresses i transformen en ego el nostre ésser veritable.

És ben fàcil embolicar-nos a fer com els altres i seguir modes, corrents de pensament o costums acríticament, sense portar-los a la pregària, sense meditar-los i avaluar-los en relació a Jesús i l'Evangeli! Això se'ns fa especialment difícil quan el que es tracta implicaria alguna incomoditat, oi?

Els objectius del món no coincideixen amb els objectius del Senyor, això ho tenim clar. Per aquesta raó, hauríem d'anar amb prudència i situar-nos davant les seves propostes amb l'actitud de l'expert que ha de valorar una joia: és de metall noble (bé!), és de metall noble i ben elaborada (millor!), és quincalla (bah!), és quincalla mal treballada (fora!). 

Què ens cal? Conèixer molt bé Jesús. Per això és tan important i tan necessari que siguem a prop Seu, que duguem a la pregària el que vivim i el que ens "toca" durant el dia, i que li demanem sempre que ens moguem per la vida d'acord amb els Seus pensaments i els Seus sentiments. 

Per ser deixebles veritables, cal que deixem de pensar en nosaltres mateixos (un tret essencial de l'amistat!), deixem a banda el nostre ego, prenguem el bo i el dolent de cada jornada, i el seguim. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada