dijous, 6 de febrer del 2014

Bon dia! Amb autoritat sobre els esperits dolents


De l'Evangeli d'avui (Mc 6,7-13):
"Expulsaven molts dimonis, ungien molts malalts amb oli i els guarien"

La missió dels deixebles: Predicar la conversió, expulsar dimonis, guarir. Tres coses que impliquen canvis vitals molt importants en qui els vulgui fer cas. Canvis profunds: pensar d'una altra manera, viure d'una altra manera, portar una vida profundament sana. Sana i santa, que, en algun punt, vol dir el mateix.

Per poder complir la missió encomanada, hi ha, però, una condició fonamental que els deixebles han d'acceptar: el despullament. En el servei, deixar a banda les pròpies preocupacions (fins les més elementals: menjar, vestit, allotjament, diners) i posar-se totalment a disposició de Déu. I, important!, rebre el que altres els donen bonament. 

La missió dels Dotze és, en el fons, també la missió de tots els cristians. Tots som enviats. I només podem realitzar la nostra missió si aprenem a confiar en Déu i si, davant les necessitats dels altres, som capaços de relativitzar els nostres interessos i assumir una austeritat que ens permeti estar disponibles i compartir el que tenim. I també hem de ser prou humils com per deixar-nos ajudar, per acollir amb alegria els béns de tota mena que els altres ens aporten.

Per treure els esperits dolents, omplim de senzillesa i d'humilitat la nostra vida!

Ho fem? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada