dimarts, 18 de febrer del 2014

Bon dia! Usem la memòria


De l'Evangeli d'avui (Mc 8,14-21):
"I no enteneu encara?"

Com els passa als deixebles, la nostra vida és plena de contradiccions. Moments bons i dolents que es barregen, preocupacions que passen al davant de totes les altres coses. Algunes vegades, fins a fer-nos oblidar el que hi ha de bo cada dia. I no poques, allunyant el nostre pensament d'allò que hem rebut de Déu, del camí que ja hem fet amb Jesús. Pot passar que arribem a posem en dubte resolucions preses i camins encetats o ja força recorreguts.

Ell ens demana que no passem per la vida ara feliços, ara tristos, ara preocupats, canviant de direcció i d'objectius depenent del que passi "a fora", de com bufi el vent. Sinó que parem atenció en tot allò que ja coneixem, que ens centrem en la nostra experiència de la vida i en el que hem après en contacte amb Ell.

Apa, fem un esforç! Que no ens hagi de preguntar si tenim durícies al cervell! Usem la memòria per recordar tot el que Ell ha fet en nosaltres. Perquè en aquesta memòria, del que ha fet i del que ens ha promès, es fonamenta tota veritable esperança.

Sant Ignasi, que era molt realista, va posar entre les seves regles de discerniment aquests avisos per a aquells que volen avançar en el camí del Senyor:

"El que està en consolación piense cómo se habrá en la desolación que después vendrá, tomando nuevas fuerzas para entonces".

"En tiempo de desolación nunca hacer mudanza, mas estar firme y constante en los propósitos y determinación en que estaba el día anterior a la tal desolación, o en la determinación en que estaba en la antecedente consolación".

A l'Evangeli d'ahir, els fariseus demanaven a Jesús un signe.Avui Ell ens diu que el trobarem (i més d'un!) si fem memòria.

Avui podríem repassar els moments en què Ell s'ha manifestat en la nostra vida. I donar-li gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada