dijous, 20 de febrer del 2014

Bon dia! Tot deconstruint el Messies


De l'Evangeli d'avui (Mc 8, 27-33):
"Cal que el Fill de l'home pateixi molt"

Què en pensem de Jesús? 

Ell avui ens pot dir a cadascú de nosaltres: "Oblida't de tot el que t'han dit de mi, pensa una mica i digues una paraula que descrigui qui sóc jo per a tu".

Aquesta és la proposta. Tanca els ulls i fes fora de tu les respostes prefabricades, el que t'han ensenyat, el que t'han predicat, el que has llegit... Perquè la primera resposta és la fàcil, pura recopilació (Joan Baptista, Elies, un profeta). 

Després fes memòria avui també, una altra vegada, del temps que fa que Ell i tu us coneixeu, de les experiències que heu fet plegats, de les vostres trobades. Posa-li nom a aquesta relació. Pere va respondre amb una exclamació: Ets el Messies! Va ser el seu descobriment, trobat dintre del cor. 

Què diu el teu cor?

Bé, si has arribat fins aquí, ja li has posat un títol a Jesús. El teu de personal, el que defineix el tipus de comunicació que manteniu.

Ara seguim. La deconstrucció.

Imagina-t'ho: Pere acaba de descobrir que Jesús és el Messies, però la seva idea era una mica "desviada". Jesús li explica de quina manera, inesperada i no precisament del gust de Pere, ho serà, de Messies.

Ara deixa't explicar per Ell com es realitza el títol que li has donat. No oblidis la realitat. Sigui quin sigui el títol, Ell ha passat per tot el que expressa el verset 31. Llegeix-lo. 

Com et toca? Què et diu de nou de Jesús i de la vostra relació? Com canvia això (si canvia) la idea que tens de Jesús? 

Parleu-ne.
---
Bé, no esperava que sortís un esquema de pregària tan llarg. Potser, ja veureu vosaltres mateixos, no és el més adequat per a un dia de cada dia. Però quan pugueu... 

Us desitjo que en tragueu molt de fruit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada