dimecres, 30 d’abril del 2014

Bon dia! Portats per l'Esperit



De l'Evangeli d'avui ((Jn 3,5a,7b-15) 3,16-21):
"qui actua d'acord amb la veritat... 
les seves obres responen a la voluntat de Déu"

La nomenclatura de l'Evangeli d'avui sembla una operació d'àlgebra, però no us espanteu. Com ahir era la festa de Santa Caterina de Siena, la lectura proposada era una altra i, avui, per a no perdre el fil de les lectures anteriors, se'ns suggereix d'unir les lectures dels dos dies. Així, el que està entre dos parèntesis és l'Evangeli d'ahir i el següent, el d'avui.

Dit això, jo crec que cal llegir-los junts perquè la clau del segon és en el primer.

Jesús ens ho diu: Ens cal tornar a néixer, començar des del principi. Això és la conversió. Però no des del mateix principi. Ningú té la potestat de néixer una altra vegada per refer la seva vida, per canviar les seves circumstàncies o per respondre de maneres diferents a allò que s'ha anat trobant en el seu camí. Això és humanament impossible.

En canvi, sí que podem, si ho volem, renéixer en Déu. Néixer d'aigua i d'Esperit és néixer a la vida del Crist. És el que se'ns ha donat en el Baptisme: ser un amb el Crist, tenir la Seva Vida, el Seu Esperit.

L'Esperit condueix la vida de qui es dóna de veritat, sense recança, al Senyor. Des de fora, es pot percebre que passa quelcom en el seu interior, però només l'Esperit sap on el porta. Qui ha nascut de l'Esperit, respon a la voluntat de Déu amb diligència, sense càlculs, actuant d'acord amb la veritat que troba en el seu interior, la més profunda veritat.

Això pressuposa haver acollit totalment la Paraula de Déu, el Senyor Jesús, i haver-se deixat tocar per la seva Llum, que il·lumina i esborra tota ombra interior, i ens permet actuar amb un cor net i recte, i també totalment sa. 

Avui, acabats de celebrar la Resurrecció de Jesús, Ell ens proposa que acollim del tot la Seva vida en nosaltres. Demanem-li, doncs, que acollim el Seu Esperit i ens deixem portar per Ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada