dimecres, 9 d’abril del 2014

Bon dia! Coneixereu la veritat


De l'Evangeli d'avui (Jn 8,31-42):
"Si el Fill us fa fills, sereu realment persones lliures"

Avui Jesús ens parla de dues qüestions importants: la nostra filiació i la veritat. 

Ja no diu només que Ell és el Fill, sinó que també nosaltres podem ser-ho, que Ell ens en pot fer. Qui escolta Jesús (escoltar-creure-actuar és un continuum), esdevé fill de Déu.

La veritat és Ell mateix, és Déu, i també és el més íntim de nosaltres mateixos. Coneixent-lo a Ell, ens coneixem nosaltres. I aquest coneixement profund ens dóna la mesura del que som davant de Déu, de la nostra més profunda veritat. 

Un coneixement que ens duu a la llibertat si l'assumim amb humilitat i senzillesa, perquè, una vegada acceptat, ens mou a actuar tal com som essencialment, sense ficcions ni teatres, sense necessitar l'assentiment i l'aplaudiment dels altres. 

Un coneixement que, com a fills de Déu, també ens demana remoure tot allò que impedeix la transparència. Perquè també nosaltres, com Jesús, hauríem de ser de tal netedat que qui ens veiés, veiés el Pare.

Avui demanem coneixement del Senyor, el Fill-model del que hem de ser, i demanem també que ens faci cada dia més fills de Déu, més germans seus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada