dilluns, 7 d’abril del 2014

Bon dia! Sense condemnes

Cranach el Vell, Jesús i l'adúltera
De l'Evangeli d'avui (Jn 8,1-11):
"Qui de vosaltres no té pecat?"

No calen grans comentaris. Jesús no ha vingut per condemnar ningú sinó per a salvar. I en aquesta salvació hi entrem tots, perquè tots som pecadors. Tant si es nota molt com si no es nota, ho som. Per tant, abans de mirar enfora i condemnar els altres, millor que fem una mirada atenta a la nostra vida. 

Hi ha pecats cridaners i vistosos, i pecats subtils, silenciosos i camuflables fins i tot com a virtut davant dels altres i, tristament, davant d'un mateix. Podeu imaginar quin tipus de pecat és més perillós! Un adulteri era un pecat greu. Però els pensaments torts i l'odi dels escribes i fariseus que duia al punt de voler condemnar a mort una dona per posar a prova Jesús, ho era més encara. 

Siguem conscients, a l'hora de fer el nostre examen, dels nostres pecats. Sí, però més encara, a ser possible, d'aquelles actituds que sense ser oficialment "pecat", poden contaminar tot allò que fem, que pensem i que som. 

Com a creients, mirem que tot el que es mou en nosaltres sigui net i transparent. Que no esborronem el nom de "fills de Déu" que hem rebut en el baptisme. I que actuem sempre com Jesús: sense judicis, salvant sempre l'altre.

Nota
He escollit el quadre de Cranach per il·lustrar aquest evangeli pels seus detalls. Fixeu-vos com Jesús defensa clarament la dona, com la manté dempeus (sempre la representen tirada per terra, lluny de l'acció), com l'assenyala amb dos dits estesos (no l'acusa)  i com l'agafa del canell! A més, són ells dos els protagonistes: el centre de l'escena i on cau la llum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada