divendres, 25 d’abril del 2014

Bon dia! Vora el llac


De l'Evangeli d'avui (Jn 21,1-14):
"És el Senyor!"

L'Evangeli d'avui dóna per a molta reflexió teològica. Però jo aniré al vessant més pràctic.

Els deixebles s'han tornat a Galilea, a casa, com els havia dit Jesús que fessin i com manava el sentit comú. Què haguessin fet, si no, a Jerusalem? Al cap i a la fi, a Galilea hi tenien la família, la feina, tot allò que coneixien. Pere decideix tornar a fer de pescador, i també altres que són amb ell. 

I quan troben el Senyor és quan han passat tota la nit a la barca sense pescar res. Com ens passa tantes vegades, que ens fatiguem en un munt de feina i els resultats són zero. Zero per a nosaltres, perquè per a Déu tot allò que fem sí que té valor. I ens el retorna. Per als deixebles, el retorn és una xarxa plena, tot un regal, i, sobretot, trobar el Senyor Ressuscitat.

I això és l'experiència de la Resurrecció del Senyor que nosaltres podem fer ara i aquí. Ell és on usualment no l'esperaríem, en la vida quotidiana, en totes les coses i circumstàncies. Potser, per saber que hi és, no ens cal tant tenir una bona pesca sorpresa com una mirada ben clara per reconèixer la Seva presència en allò que ens envol i en el que fem. 

I si avui miréssim de trobar-lo i compartir amb Ell la nostra feina, les nostres tasques? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada