divendres, 11 d’abril del 2014

Bon dia! Per a viure la Setmana Santa


De l'Evangeli d'avui (Jn 10,31-42):
"L'Escriptura... anomena déus aquells a qui s'adreça la paraula de Déu. 
Doncs, com dieu que blasfemo, perquè he dit que sóc Fill de Déu?"

Aquesta és, doncs, la raó final de la seva mort: Jesús és el Fill de Déu i molesta els creients, especialment els qui interpreten la voluntat de Déu i governen els altres. Aquells que no volen que les persones es reconeguin com a "déus". Els qui prefereixen tenir un Déu ben conegut i ben lligat i empresonat en les seves estructures teològiques, morals i psicològiques. O, si voleu, aquells que actuen com si ells fossin Déu i, així, sotmeten els altres a la seva voluntat. 

Una manera de fer ben diferent de la del Fill de Déu, que estima i allibera les persones fins i tot saltant-se la Llei... fins i tot donant la vida. 

-------

A punt de començar la Setmana Santa, proposo que ens activem el "mode contemplatiu".

Això és, llegim i escoltem amb atenció les Escriptures d'aquests dies, mirem de participar en els Oficis, portem al llarg del dia amb nosaltres aquell fragment de la Paraula de Déu que més ens hagi tocat. 

En general, i encara més en la nostra pregària personal:

- Acostem-nos a Jesús amb tots els sentits externs i interns ben oberts. Que no se'ns escapi detall. 

- Estiguem molt disposats a deixar-nos afectar (sí, sí, afectar, tocar a fons) pel que Jesús viu, pel que diu, pel que fa, pel que pateix per fora i encara més per dintre. Fem-nos empàtics amb Jesús. I osmòtics: que ens travessi la pell la seva vida i el seu patiment. I la seva resurrecció!

- Parlem amb Ell de tot això. Demanem-li humilment que aquesta experiència i aquest coneixement tan vital d'Ell ens porti a estimar-lo més. Perquè aquest amor ens transformi i ens faci més semblants a Ell, més fills de Déu.

- Parlem-li també dels nostres germans i germanes, especialment dels qui pateixen i dels qui estan allunyats d'Ell. Hi ha alguna persona o algun grup per qui ens sentim mogut a pregar especialment? Fem-ho. Demanem al Senyor que ens faci veure si hi podem fer alguna cosa al respecte i què. 

- I, finalment, agraïm tot el que ha fet i fa per nosaltres i el temps que hem pogut estar amb Ell en la pregària o en l'Ofici.

- Podem concloure la pregària personal amb un Parenostre, unint les nostres mans i la nostra veu a les mans i la veu de Jesús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada