dimecres, 2 d’abril del 2014

Bon dia! Com el Pare

Morgan Weistling, The Reflection of God

De l'Evangeli d'avui (Jn 5,18-30):
"Allò que el Pare fa, ho fa semblantment el Fill"

L'evangeli d'avui no ens narra fets, sinó que és pròpiament una catequesi sobre la identitat de Jesús, sobre la seva divinitat, expressada en la unió íntima amb el Pare. 

El primer verset en fa un resum: "Afirmava que Déu era el seu Pare en sentit propi, fent-se, doncs, igual a Déu". Aquesta és una de les raons per las que volen condemnar Jesús a mort. Ell, no solament se salta la Llei (violava el dissabte) sinó que, a més, per als qui l'escolten, blasfema.

Aquest discurs catequètic s'adreça a aquells que encara tenen dubtes sobre el seguiment de Jesús. Per això remarca qui és i, més endavant, en el mateix capítol, en quins testimonis es pot recolzar la seva fe en Ell.

Seria llarg explicar el text i no és l'objectiu primer d'aquest espai, dedicat a la pregària. Per això, us convido a llegir-lo lentament, a assaborir-lo, a quedar-vos una estona reposant en un verset que us toqui especialment i a dur-lo amb vosaltres al llarg del dia d'avui.

Desitjo que, com Jesús, aquest dia i tots els dies, busquem de fer, no allò que nosaltres vulguem, sinó el que vol Aquell mateix que ens ha enviat Jesús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada