dijous, 8 de maig del 2014

Bon dia! Atrets pel Pare

Très Riches Heures du Duc de Berry, s. XV. 
Musée Condé de Chantilly 

De l'Evangeli d'avui (Jn 6,44-51):
"El pa que jo donaré per la vida del món, és la meva carn"

Seguim encara al capítol 6. Avui hi trobem dues dades noves:

- És el Pare qui ens atreu cap al Fill, qui ens dóna l'instint de buscar-lo, qui ens ensenya com hi hem d'anar. 

- El Pa que dóna la vida per sempre, és Jesús mateix.  

Si ens fixem bé, tenim representades aquí les dues parts de la celebració eucarística: L'ensenyament i el Pa que es dóna per la vida del món. 

També tenim una al·lusió no completa a la Trinitat. Nosaltres diríem més aviat que el Pare ens atreu cap al Fill mitjançant l'Esperit Sant. Però és ben clar que, sense Ell no seríem capaços d'escoltar-lo bé ni d'entendre'l, ni d'aprendre res de Jesús.

Ser atret, escoltar, aprendre, anar a Jesús, alimentar-se d'Ell i tenir vida eterna són passos que el creient realitza una vegada i una altra en un continuum que no s'acaba mai perquè sempre estem necessitats de ser atrets cap a Jesús, d'escoltar-lo bé i d'aprendre el que ens diu i d'alimentar-nos d'Ell. 

D'aquesta manera participem en la seva vida d'una manera cada vegada més íntima. Perquè, al final, som cridats a ser u amb el Senyor, de la mateixa manera que Ell i el Pare són u. 

Així, som convidats pel Pare a participar en la vida eterna i plena de Déu a través de la nostra unió amb el Senyor Jesús. Aquest és el nostre destí.

Que siguem ben dòcils a la invitació de Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada