divendres, 2 de maig del 2014

Bon dia! Dues aproximacions a l'Església

"Christ walking on water". Sculpture by Angela Johnson

De l'Evangeli d'avui (Jn 6,1-15 (16-21)):
"No tingueu por"

La lectura de l'Evangeli d'avui i la de demà (entre dos parèntesis), que serà impedida per la lectura pròpia de la festa de S. Felip i S. Jaume, ens donen dues imatges del que ha de ser l'Església. 

La lectura d'avui fa referència clara a l'aliment. El material i l'eucarístic. Un i altre van junts. Dies enrere, la primera lectura ens recordava l'ideal de compartició de béns a la primera comunitat eclesial. Avui, l'Evangeli ho expressa d'una altra manera. Per acostar-nos a l'Eucaristia, perquè n'hi hagi veritablement, hem d'estar disposats a posar a disposició de Déu i dels altres allò que tenim i allò que som. Llavors el Senyor ho pren, ho beneeix... i ens beneeix. Potser en el redactat del text pot semblar que només es fa referència al menjar, però pensem també en altres accepcions semblants: quedar-nos saciats, tenir en abundància, assolir la plenitud.

La segon fragment (el que haguéssim llegit demà) ens parla també de l'Església, de totes les situacions que la fan trontollar. I en com canvia la situació quan mirem Jesús. És el que ha passat en totes les èpoques. L'Església sempre s'enfronta a perills, tant és si es tracta de persecucions com de manques de fidelitat a l'Esperit, com de qualsevol altra cosa. L'important és que, enmig de tot això, no deixi de mirar el Crist. És Ell qui ens dóna confiança i fa que ni ens enfonsem ni ens estavellem. Al final, Ell redreça la situació i ens porta allà on hem de ser.

Doncs bé, avui demanem al Senyor que ens mogui a compartir de veritat, del tot, i que guiï l'Església malgrat els trontolls i totes les amenaces. També és un bon dia per agrair els dons de l'Eucaristia i de la comunitat. I combregar, si es pot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada