dimarts, 6 de maig del 2014

Bon dia! Pa de Déu


De l'Evangeli d'avui (Jn 6,30-35):
"Qui ve amb mi, segur que no passarà fam,
qui creu en mi, segur que no tindrà mai més set"


Seguim en el mateix capítol que en dies anteriors. Avui comença la polèmica. La gent que anava a buscar Jesús comença a plantar-li cara. Ells volien el menjar gratis. El discurs de Jesús va contra els seus interessos. Ara, a més, el posen en qüestió, tot i el que han viscut: "quin signe extraordinari fas tu...?" 

Com si no haguessin vist res anteriorment, es refugien en el recurs fàcil del que ja tenen après: el que va passar al desert en temps de Moisès. Llavors els queia el menjar del cel!

Però el mannà era un aliment perible. Es feia malbé. Era menjar d'un dia. Com tantes coses que, en teoria, ens han de garantir la vida o ens han d'ajudar a ser més! 

En contrast, Jesús es presenta com l'únic aliment capaç de donar vida autèntica, de garantir-la i fer-la créixer. Ell és el Pa de Déu. I no ho és per a un dia, sinó per sempre! 

Ara bé, per poder-lo tenir, ens calen dues condicions: creure en Ell i fer camí amb Ell. 

D'aquesta manera, tindrem sempre per a nosaltres l'Aliment veritable, aquell que ve de Déu i és capaç de saciar-nos sempre: Jesús, que és Pa i és Vida, a més de Veritat i Camí.

Demanem a Déu que estiguem en disposició d'acollir Jesús. Avui i cada dia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada