dilluns, 5 de maig del 2014

Bon dia! Un altre aliment

Parada de fruites a Mèxic D.F.
De l'Evangeli d'avui (Jn 6,22-29):
"Treballeu... pel nodriment que es conserva fins a la vida eterna"

Aquest fragment es continuació del que vam comentar la setmana passada. Aquí Jesús comença a explicar-nos que no ens hem de quedar en el signe sensible d'aquell menjar abundant, ni tan sols amb l'àpat eucarístic, sinó que hem d'anar una mica més enllà.

L'inici és ben curiós. Tenim unes persones que tornen al dia següent al lloc dels fets, que remen per tornar a trobar Jesús fins allà i, després, fins a Cafarnaüm. Que van fer l'esforç físic per repetir el que havien viscut la jornada anterior. Molta feina per no res!

La trobada amb Jesús no és pas amable. Ells, segurament, esperen poder menjar un altre dia sense treballar. Treure'n profit del Senyor sense aportar res o quasi res: "Em cerqueu perquè heu menjat pa fins a atipar-vos".

El que Ell vol és que anem una mica més enllà: no basta el menjar material, com no basta només l'esforç que tingui com a perspectiva només la manutenció. Cal treballar per aconseguir un altre tipus d'aliment, l'aliment que ens dóna la mateixa vida que Jesús.

I quin és l'aliment de Jesús? Ens ho diu Ell mateix en un altre lloc: El meu aliment és fer la voluntat del Pare (cf. Jn 4,34).

Per això aclareix: Per actuar com Déu vol, cregueu en el seu Enviat. Només escoltant-lo i fent com Ell, tenim garantit aliment més essencial, aquell que ens dóna la vida veritable.

Demanem al Senyor Ressuscitat que ens doni el Seu Esperit i que ens trobi ben disposats a treballar per conèixer i realitzar la voluntat de Déu en les nostres vides.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada