dimarts, 13 de maig del 2014

Bon dia! No ens podem perdre


De l'Evangeli d'avui (Jn 10,22-30 (12,44-50)):
"Ningú podrà arrencar-les (les meves ovelles) de la meva mà"

Nota: L'evangeli entre dos parèntesis correspondrien a demà, però es poden llegir avui. perquè demà celebrem la festa de S. Maties apòstol, que té lectures pròpies. Avui es pot celebrar també la memòria de la Mare de Déu de Fàtima.

Seguim amb l'argumentació dels dies anteriors. Jesús és el Bon Pastor. Només els qui són seus el reconeixen i el segueixen. Tots nosaltres som seus a través de la Seva Mort i Resurrecció, a través del nostre Baptisme. La seva promesa respecte dels qui el seguim és gaudir de la vida de Déu i "no perdre'ns per sempre".

Podem estar un temps (o molt de temps!) separats d'Ell, però els que li pertanyem no restarem sempre perduts perquè ningú ens pot separar completament del Senyor. Podem fer un llistat com el de sant Pau quan preguntava: "Qui ens separarà de l'amor del Crist?" Res ni ningú no té poder per fer-ho, i menys absolutament. Podem confiar en Ell, que com a Bon Pastor que és, ens ve a buscar cada vegada que errem el camí, quan ens despistem o quan anem a buscar prats aparentment més saborosos.

La vida que ens ha donat el Senyor és la Seva pròpia Vida, i la unió que se'n segueix és tan íntima que som part del Seu Cos. Així que, de cap manera, podrà ningú arrabassar-li el que és Seu d'una manera tan profunda. Seu i del Pare, perquè són u.

Aquesta unió del Pare i el Fill ens col·loca a nosaltres, a través del Fill, en el si de la Trinitat, de manera que la nostra vida està participant de la vida de Déu ja des d'ara. Amb tot el que significa d'accés a la veritable alegria, a la plenitud, a la pau.

Si som amb el Bon Pastor, no només no hem de patir quan passem per valls tenebroses, sinó que també podem viure confiats en què ens pararà la taula i ens alimentarà. És això el que fa en l'Eucaristia: donar-nos l'aliment que ens cal per caminar amb Ell, el que ens permet unir-nos-hi i semblar-nos-hi cada dia una mica més.

Units al Senyor, units a Déu, no només no ens podem perdre sinó que ens acompanyaran la seva bondat i el seu amor tots els dies de la nostra vida, ara i sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada