divendres, 15 de novembre del 2013

Bon dia! El moment de la veritat


De l'Evangeli d'avui (Lc 17,26-37)
"S'enduran un i deixaran l'altre"

L'evangeli d'avui sembla una mica terrorífic. Les imatges són de destrucció (aigua, foc, sofre). Però l'estil de Jesús no és el de voler fer-nos passar por, sinó més aviat de fer-nos arribar un missatge important. 

Per aconseguir-ho, usa el llenguatge apocalíptic, amb què ens mostra un trencament de l'ordre actual. Recordem que el diluvi va representar un nou començament per a la humanitat i també un pacte entre Déu i la humanitat; i que la destrucció de Sodoma significa el judici de Déu sobre una societat que s'ha tornat inhumana, que no respecta la norma bàsica de l'hospitalitat.

Què passarà quan arribi el Regnat del Senyor? Que hi haurà una nova presència de Déu que il·luminarà la realitat (el v. 24, que llegíem ahir diu: "tal com el llampec esclata i brilla de cap a cap de l'horitzó); passarà que existirà una nova relació entre Déu i la humanitat, una nova Aliança; i que les relacions humanes seran diferents.

Els versets 31-37 ens recorden la recomanació del Senyor de seguir-lo mirant endavant per viure una vida nova. Ens recorden que alguns són elegits per seguir-lo i altres, no. Qui? Els qui estan a punt per al Regne. I on van? On hi ha aliment. La resposta és quasi paral·lela a aquella: "On hi ha el teu tresor, allí hi ha el teu cor". On hi ha un veritable centre d'interès, allà ens apleguem tots els qui busquem. On sigui el Senyor, el seguim.

Demanem que, en el moment de la veritat, en tota ocasió que calgui transparentar el Regne del Senyor, estiguem a punt per seguir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada