dimarts, 5 de novembre del 2013

Bon dia! Entorn la taula


De l'Evangeli d'avui (Lc 14, 15-24): 
"Quina sort poder participar en el banquet del Regne de Déu!"

Ahir em va ser impossible fer l'enviament. De vegades sembla que tots els elements conspirin per fer-nos la vida una mica complicada, oi?

Bé, doncs anem a la lectura d'avui, que com la d'ahir se centra en un convit. Convits de noces, dinars o sopars... al Senyor li agraden aquestes històries on la humanitat es manifesta al voltant d'una taula.

A la lectura d'ahir (Lc 14, 12-14), Jesús ens indicava quins convidats hem d'elegir: captaires, mutilats, coixos, cecs... i no aquells que ens poden convidar a nosaltres. Quelcom que va contra la manera habitual d'obrar, A la d'avui, ens explica com és el convit del Regne, i afirma que els que hi van són els captaires, els esguerrats, els cecs i els coixos... i tots els qui es troben pels camins. I, en canvi, no hi poden entrar els qui van ser convidats primer, aquells que van trobar excuses per no anar-hi, que eren els que posseïen camps, bous, família; és a dir, algun bé.

Així que, allò que Jesús ens deia ahir, veiem que coincideix justament amb el que Déu pensa fer.

D'una banda, ens demana que donem gratuïtament a tothom allò que tenim i allò que som, que és la manera pròpia d'actuar de Déu.

D'altra, ens avisa que no siguem com els convidats rics i no rebutgem la proposta de Déu d'una trobada amb Ell i amb la humanitat perquè visquem centrats en els nostres béns. Si fos així, esdevindrien distraccions, excuses, que ens allunyarien del banquet, és a dir, de la Vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada