dijous, 14 de març del 2013

Bon dia! Avui és 14 de març



De l'Evangeli: "Escorcolleu les Escriptures pensant que hi teniu vida eterna. També elles testimonien a favor meu. I no voleu venir a mi, en qui tindríeu la vida!"

De l'Ofici de Lectura: "Procurem que les activitats humanes no creïn en nosaltres o massa angoixa o massa vanitat, fins al punt d'impedir-nos la nostra configuració a Crist en la imitació dels seus exemples. Ell ho va fer i ho va patir tot, per tal que la virtut que ell, el nostre cap tenia, la tingués també tot el cos" (S. Lleó el Gran).  

Pregària: 

Preguem avui especialment pel nostre germà, el papa Francesc, perquè estigui sempre atent a les crides del Senyor, expressades de múltiples maneres, i tingui el coratge per fer en tot la Seva Voluntat.

Demanem al Senyor que, així com Francesc d'Assís va sentir la crida a reparar l'Església, vulgui demanar també al papa Francesc que la reconstrueixi, reformi i renovi perquè esdevinguem signe creïble de l'amor, la misericòrdia, l'acollida i el Sí total de Déu envers tota la humanitat, homes i dones. 

Demanem també el Senyor que, així com va conduir l'apassionat Francesc Xavier a les terres més remotes per portar-hi l'Evangeli, concedeixi també al papa Francesc un amor encès per dur la Bona Notícia i defensar els fills i filles de Déu fins als límits del món -els llocs de més pobresa i els llocs de més pecat- i allà on sigui posada en perill la dignitat humana, i sigui valent per escoltar i atendre tots els que es troben als llindars de la nostra Església.

Demanem, finalment, que el papa Francesc assumeixi amb obertura de ment i de cor la seva missió de ser signe d'unitat, establint ponts entre totes les sensibilitats eclesials; i trobant tot el que ens uneix als qui portem el nom del Crist en les diferents esglésies i comunitats cristianes, a fi que, tot i les nostres diferències, puguem celebrar plegats l'amor de Déu i treballar pel Regne units íntimament a Jesucrist, el nostre únic Cap.

I preguem per tots nosaltres, perquè l'Esperit Sant ens mogui a ser tot això en les nostres vides, segons les nostres possibilitats i capacitats, i siguem fidels a les Seves inspiracions.

Santoral

Sants Alexandre de Pidna, màrtir; Llàtzer de Milà, bisbe; Leobí de Chartres, bisbe; Matilde de Saxònia, reina, viuda; Paulina de Fulda, religiosa; Arnau de Pàdua, o de Cattanei, abat benedictí i màrtir; Florentina de Cartagena, religiosa.

Beats Plàcid Riccardi, monjo, prevere; Agnus de Saragossa, religiós, bisbe; Eva del Monte Corneli; Jacobo Cusmano, fundador, prevere.

Serventa de Déu Zita de Borbó-Parma, emperadriu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada