dilluns, 11 de juny del 2012

Més retallades: ara els Nobel

Nació Digital, 11-6-2012

Retallada del 20% a la dotació econòmica del premi Nobel

La dotació econòmica dels Premis Nobel es rebaixarà un 20% pels excessos de la darrera dècada, segons ha fet públic aquest dilluns la fundació que atorga els guardons i que porta el mateix nom. La fundació Nobel ha explicat que els premis, que es donen a l'excel·lència en diversos camps com la ciència, literatura i la pau, es reduirà a vuit milions de corones sueques, que equival a uns 890.000 d'euros. La quantitat prevista fins ara en els guardons, deu milions, era la que va establir Alfred Nobel, inventor de la dinamita, i és gestionat per la fundació que porta el seu nom, que va començar la seva activitat el 1.900.

En un comunicat, la fundació ha explicat que les despeses havien excedit els ingressos d'interessos i inversions del capital durant l'última dècada, obligant a reduir la quantitat econòmica en premis. "La Fundació Nobel és la responsable que els diners del premi continuï al màxim nivell a llarg termini", ha dit el conseller delegat Lars Heikenstein.

Segons la fundació, també s'estan estudiant retallades en altres despeses, com en l'administració i en les celebracions del Nobel, que tenen lloc cada any a Estocolm i Oslo. La retallada en la dotació dels premis ja serà efectiva en l'edició d'enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada