dilluns, 9 de desembre del 2013

Bon dia! Des del terrat

Jesús i el paralític, de J. Kirk Richards
De l'Evangeli d'avui (Lc 5,17-26): 
"Aixeca't"

Mireu-vos ben bé el quadre. Quantes persones coneixeu que, estant malaltes, siguin capaces de fer el possible i l'impossible per anar a trobar el metge o el sanador o el guru que les sani? Potser sabeu de moltes que han arribat al límit del que sembla racional. Ara, tant com aquest malalt, capaç de fer que el pugessin al terrat anant en llitera i que foradessin el sostre de la casa? Potser molts no ho farien, per por de cridar l'atenció o de fer el ridícul!

Ell tenia realment molta necessitat de trobar Jesús. En tenim la mateixa?

Ens diu Lluc que, a Jesús, "la força de Déu l'empenyia a guarir", que li era una necessitat "vital".

Així, es van trobar el malalt i el guaridor. Necessitats l'un de l'altre, perquè la seva vida fos completa.

Avui, fem-nos conscients dels mals dels que necessitem ser sanats: judicis i prejudicis, manies grans o petites, hàbits que no ens deixen créixer, pecats antics i actuals als que mai els hem donat importància o que preferiríem oblidar despistadament però estan allà fent-nos mal, també les malalties que ens compliquen la vida quotidiana.

Imagina que vas a buscar Jesús i que el trobes tan sol·licitat que fas un forat al sostre amb les teves pròpies mans. Baixa davant d'Ell. I espera. A veure què et diu!

Et desitjo de cor que acabis la història com aquest paralític: aixecant-te, tornant ben feliç a casa teva i a la teva vida i lloant Déu.

Nota: La pregària d'avui, completada en dies posteriors, pot ser bona ocasió per anar preparant una celebració de la Reconciliació abans de la Pasqua de Nadal. O per plantejar-te de participar-hi, sigui en comunitat o individualment, si no en tens costum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada