dilluns, 27 de gener del 2014

Bon dia! Un advertiment per a tots

Garjola de la presó de Warwick, Anglaterra
De l'Evangeli d'avui (Mc 33,22-30):
"Qui blasfema contra l'Esperit Sant no té perdó"

L'altre títol per a avui seria "Jesús es posa seriós". Poca broma. Quan es parla dels pecats o de les mancances (reals o suposades) dels altres, pretenent difondre una veritat o una suposició amb la intenció d'atacar o de deixar malament o de posar-se per damunt de l'altre (com a jutge o com a moralment superior), s'està fent quelcom de molt greu. Pertoca només a Déu jutjar... si és que ho fa de la manera que habitualment es creu.

És encara més greu atacar algú pel bé que fa. Hi ha molts que busquen deixar malament els altres no pel que fan, sinó perquè no els agrada la manera; perquè no comparteixen les formes externes o no sintonitzen amb la persona. I acaben rebutjant-ho tot. Això és el que fan amb Jesús: Ningú no li diu que estigui malament guarir els malalts... sempre que no ho faci en dissabte. Evidentment, no troben malament les obres, però no els agrada Ell. Perquè els enfronta amb qüestions de fons. D'aquí a fer-lo col·laborador de Satanàs -via incompliment de la Llei- hi ha un pas, que molts fan ràpidament (penseu quantes vegades no passa això!).

La resposta de Jesús és pot convertir en normes de discerniment clares: 

- Qui fa les obres de Déu, és de Déu. 
- Qui no fa les obres de Déu, no és de Déu. 
- Qui rebutja les obres de Déu, qui  no les reconeix, no té l'Esperit Sant. 
- Qui fa passar les obres de Déu com a obres de Satanàs, amb coneixement, blasfema contra l'Esperit Sant. I això, Jesús ho qualifica de "pecat etern". 

Alerta, doncs, amb la manera de jutjar i d'enraonar! No fos cas que, volent passar per sants davant dels altres o de nosaltres mateixos, ens convertíssim en enemics de Déu!

Notes: 

1- Us atreviu a fer un llistat de les característiques que ha de complir una acció per poder afirmar que està en la línia de Déu? 

2- Adoneu-vos que parlo sempre d'obres, no d'idees ni de creences. Déu és increïblement pràctic! Ens aniria bé ser-ho nosaltres també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada