dimecres, 17 d’octubre del 2012

Bol acanalat aquemènida

Acanalat bol

Data: Segles VI-V a.C. / Geografia: Iran / Cultura: Aquemènida / Material: Or / Dimensions: H. 11,1 cm

Al segle VI a.C., sota el lideratge de Cir el Gran (538-530 a.C.), la dinastia persa Aquemènida van enderrocar els reis de Madiam i va establir un imperi que amb el temps s'estendria des de l'est d'Europa i Egipte fins a l'Índia. 

Els governants aquemènides, inclosos reis famosos com Cir, Darius I (sobre 521-486 a.C.) i Xerxes I (al voltant de 485-465 a.C.) van construir palaus i centres cerimonials a Pasargada, Persèpolis, Susa i Babilònia. 

La dinastia aquemènida es va perllongar durant dos segles i va acabar amb les conquestes d'Alexandre el Gran, que va destruir Persèpolis l'any 331 a.C. 

El període aquemènida està ben documentat per les descripcions dels escriptors grecs i del l'Antic Testament, així com per l'abundància de restes arqueològiques.

Els bols i plats estriats de l'època aquemènida continuen una tradició iniciada a l'Imperi Assiri. Alhora que s'oferien com a regals reials, també s'apreciaven i s'intercanviaven simplement tenint en compte el pes dels metalls preciosos de què estaven fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada