dijous, 14 de novembre del 2013

Bon dia! Sense soroll


De l'Evangeli d'avui (Lc 17, 20-25):
"Déu no estableix pas el seu regnat d'una manera espectacular"

Entre les moltes temptacions dels creients, una pot ser cercar quelcom d'extraordinari com a signe de la presència o de l'acció de Déu. De vegades, n'hi ha, de fets fora del comú; però la normalitat és que Déu es manifesti en el més petit (com la llavor de mostassa o el llevat, que es dissimula entre la farina).

Per tant, posem-nos alerta cada vegada que algú ens digui que tindrem alguna trobada especial amb el Senyor o una experiència espiritual extraordinària si "anem a tal lloc concret", "ens apuntem a aquell grup de tan renom (o tan exclusiu)", "participem en aquella trobada multitudinària", "seguim els ensenyaments d'aquella persona que parla tan bé"... Usem les capacitats que Déu ens ha donat i demanem llum en cada moment per discernir si aquestes coses ens porten a Ell o no.

El Senyor ens dóna també algun criteri de discerniment: res de soroll, res d'espectacle; Déu actua dintre del cor de cadascú: no cal anar aquí o allà darrere d'experiències; no hi ha presència Seva sense creu.

Demanem avui al Senyor que ens doni una vista aguda i ens faci prudents perquè no caiguem en paranys. I perquè el busquem sobretot allà on Ell ha garantit que hi és.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada